Japanska smycken – intressanta bitar av orientalisk kultur

Människor över hela världen är intresserade av mystiska saker. Ju mer mystiska ett föremål är desto mer makt och betydelse det har och ju fler människor dras till det. Orsakerna till detta kan inte fastställas med säkerhet, men det är sant.

Det kan bero på att vi är omgivna av massor av saker som vi inte kan hitta en förklaring till. Religionen är ett sätt att tillskriva en mening till dessa händelser, och att mening är andlig. Kulturer över hela världen har byggts kring något som kan ge mening åt sådana händelser och har utvecklat metoder för skydd mot vad som kan skada oss.

De osynliga och mystiska krafter små objekt har varit kända för att uppfylla sitt syfte för de som verkligen tror på dem. Några av de mest mystiska kulturer som någonsin har uppstått kan hittas i Orienten, en särskild plats i Japan. Småsaker som japanska smycken bitar har burits av invånarna i detta land i många generationer.

Japanska smycken bitar har funnit där inspiration genom tiderna. Landet Japan har en omtumlande historia, fylld med krig och blodsutgjutelse, men också med tider av fred, välstånd och konst utveckling. Dessa tider har varit det mest givande för de generationer som följde.

Det finns många meningsfulla bitar av japanska smycken som introducerar oss till en andlig värld och stora föreställningar som inte kan hittas någon annanstans. Till exempel är Shinto ringen formad som portarna till de helgedomar som bär samma namn, en passage in i en värld av heliga andar som upplyser bärare om sin plats i världen och den makt de innehar.

En annan intressant bit av japanska smycken är Buddhi ringen. Formad som bladen på ‘Ficus religiosa “, har denna ring en gravyr som citerar boken Predikaren skrivna av kung Salomo. Detta framhäver medkänsla och blygsamhet av bäraren för att bli en bättre människa.

The samurai, krigare av gamla tid som svor sin legence till kejsaren och gav sina liv för att skydda honom, de som kämpade med svärd även när andra använde pistol eld, tjäna som inspiration för en av de mest populära bitar av smycken som bärs i Japan och hela världen – tsuba.

Den tsuba är den del av samuraj svärd som separerar de två huvudkomponenter – greppet och bladet – och fungerar som skydd för wielderen händer. Åtminstone det är vad det var innan det började fungera som inspiration för hisnande japanska smycken bitar.

Det finns massor av artister som har tagit tsuba och skapade massor av unika mönster för smycken. Med inslag från naturen, som myror, eller en hyllning till en av de största haiku poeter som någonsin levat, kan tsuba bäras som ett hängsmycke med stor betydelse och dolda krafter som kan öka ens självförtroende.

Kvalitet smycken är mycket svårt att hitta, särskilt hantverksmässig tillverkning som omfattar all hängivenhet och tro på sin skapare. Om du är intresserad av någon bit av japanska smycken som de som presenterats förut, se till att besöka ka-guld-jewelry.com.