kostym smycken tillverkningsprocessen

mässing

Mässing är bäst beskrivas som en smörig gul legering av zink och koppar, som har tillverkats i tusentals år över hela världen. För smycken, är minst 67% koppar och 33% zink används. Koppar smälter vid 1083 Celsius och kokar zink vid 907 Celsius och silver smälter vid 960 Celsius. Formler med varierande proportioner av koppar och zink är legerade tillsammans färger för att uppnå olika varianter av mässing.

Färgen hos legeringen kommer också att variera, beroende på mängden av zink: mässing blir ljusare i färgen med extra zink, och kan nå en blekgul skede. Med denna blandning, det hjälper mässing bli starkare och mer hållbara än koppar ensam, men inte lika stark som metaller som stål. Således, den perfekta blandningen för mode smycken. Även mässing gjordes ofta av en slump, var tidigt avsiktligt mässing faktiskt gjort med calamin, en mineral som innehåller zink. Av 200 f.Kr., var Kina skilja mellan mässing och brons, och 300 e.Kr., blev Tyskland och Nederländerna välkända i Europa för sin mässing.

År 1746 kom de egenskaper zink för att vara mer allmänt förstås, och England patenterade tekniken för att producera mässing år 1781. Nu mässing används för att göra flera råvaror som erbjuds på våra marknader, inklusive kostym smycken!

rostfritt stål

Rostfritt stål som används i mode smycken kan definieras som en stållegering med ett minimum av 10% kromhalt av massan. Rostfritt stål gör fläcken inte korroderar eller rostar lika lätt som vanligt stål (det “fläckar minus”). Den kallas också korrosionsbeständig stål när legeringen typ och kvalitet är inte detaljerade, särskilt inom flygindustrin. Det finns olika kvaliteter och ytbehandlingar av rostfritt stål som passar den miljö som materialet kommer att utsättas för i sin livstid.

Vanliga användningsområden för rostfritt stål är i klockor, matsilver och smycken. Rostfritt stål skiljer sig från kolstål av mängden krom. Kolstål rostar när de utsätts för luft och fukt. Denna järnoxid film är aktiv och påskyndar korrosion genom att bilda mer järnoxid. Rostfria stål har tillräcklig mängd krom närvarande så att en passiv film av kromoxidinnehållande former som förhindrar ytterligare korrosion.

Således används flitigt i tunga svetsade gauge komponenter såsom smycken. 316L rostfritt stål ger högre krypning, stress att brista och draghållfasthet vid förhöjda temperaturer. Därför säkerställer att alla våra rostfria smycken kommer aldrig att varp även om du kör över den med en bil!

.925 Sterling silver

.925 Sterling silver är en legering av silver som innehåller 92,5% rent silver och 7,5% andra metaller, vanligtvis koppar. Den sterling silver standarden har ett tusendelar av 925 när det används för smycken. Fin silver (99,9% ren) är i allmänhet alltför mjuk och formbar för smycken, och därför är det silver vanligen legeras med koppar för att ge styrka, medan samtidigt bevara den seghet och skönhet ädelmetall.

Andra metaller kan ersätta koppar, vanligen med avsikt att förbättra olika egenskaper hos grundläggande sterling legering som att minska gjutning porositet, vilket eliminerar brand-skalan, och öka motståndskraften mot vanära. Dessa alternativa metaller innefattar germanium, zink och platina, samt en mängd andra tillsatser, inklusive kisel och bor.

Ett antal legeringar har dykt under de senaste åren, framtagen för att minska brand-skala eller att hämma matt, och detta har utlöst hård konkurrens mellan de olika tillverkarna, som rusar för att göra anspråk på att ha den bästa formuleringen.