fossil varumärke historia och dess klockor

Medan Fossil började i branschen för att sälja klockor 1984, dröjde det inte länge innan de hade expanderat till den stora, multifunktionella företag som de är nu. Idag Fossil är en designer och tillverkare av kläder och accessoarer.

Ja, började Fossil 1984 under överinseende av Overseas Products International. Vid den tiden var deras primära produkt mode klockor med en retro look. År 1992 bröt de in i lädervaror marknaden och som startade sin linje av Relic klockor.

Vistas i linje med vad de gjorde bäst, klockor, 2001, erhållen Fossil företaget Zodiac, ett schweiziskt märke som hade varit i branschen sedan 1882. Med köpet, var Fossil kan ge en högre slutprodukt till sina kunder. Köpet gav också Fossil att etablera en schweizisk närvaro. När du har köpt, bestämde Fossil att retool hela sortiment av produkter för att återspegla en retro modern 1970-talet stil klocka som fanns på den högre änden av marknaden.

Med Zodiac varumärke, ett varumärke som grundades 1882 av Ariste Calame i Le Locle, Schweiz, var ett lyft för Fossil. Zodiac var en gammal och pålitligt namn. Även om namnet inte registreras förrän 1908, dröjde det inte länge innan märket var känd för sin kvalitet. Zodiac lanserade sin första platta fickur för allmänheten år 1928 och använde den unika Zodiac kaliber 1617 rörelse. År 1930 producerade Zodiac igen i all sin innovation den första automatiska sportklocka. Detta följdes av den populära Zodiac autographic. Denna klocka var självuppdragande med en effekt reserv mätare, en okrossbar kristall, en radium ratten och var vatten-och stöttålig. Den autographic var officiell klocka för de schweiziska federala järnvägarna.

År 1953, Zodiac utformad då en “dykare watch” – det kallades Sea Wolf. Detta följdes av Super Sea Wolf. Klockan hade en patenterad krona / stem systemet och förbättrad målet utformade som kunde tåla vattentryck på upp till 750 meter.

År 1960 blev Zodiac varumärke watch ökända för udda orsaker Zodiac killer som använde klockan kors-krets symbol.

I oktober 2001 förvärvade Fossil världsomspännande rättigheterna till Zodiac varumärke. År 2002 var den nya Zodiac linjen introducerades på Basel Watch Show i Schweiz.

Njuter av framgången för high-end klockor, förvärvade Fossil annan schweizisk klocka företag vid namn Michele.

Michele varumärke klockor började på 1940-talet av Belgien urmakare Maurice Barouh. Hans son Jack Barouh efterträdde honom. Den klocka varumärke namngavs efter Jacks första barn, Michele.

Dess signatur krona funktionen är MW logo i svart och rosenrött, djupt räfflade sidor och numeriska märken. Med tre generationer av fina schweiziska urmakare bakom rodret för Michele, blev märket snabbt känt för sin kvalitet, designad med expertis.

Flytta framåt, fortsatte Fossil att fokusera på klockindustrin. Under 2009 samarbetade företaget med designern Philippe Starck för att skapa Starck kollektionen. Kollektionen har toppmoderna design och unika rörelser.

Idag har Fossil många märken och modeller som man tillverkar och distribuerar. De inkluderar Burberry, DKNY, Emporio Armani, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Philippe Starck, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc Jacobs och Adidas.

Även med allt detta, kommer företaget alltid känt för sina designade klockor som så många människor har kommit att älska.