London Fashion Week

Med nya och lovande designers såväl som klassiker och stammisar, är årets Höst / Vinter 09 Fashion Week inställd på att vända huvuden, inspirera och motivera kläder, skor och tillbehör modetrender runt om i världen. Räkna med extravaganta kläder, iögonfallande design, nyskapande linjer sko och medryckande trender vinter hos dessa år visar, från Vivienne Westwood till Julien MacDonald i år är garanterad att vara så glamoröst som någonsin.

I år kan fashionistas förvänta ett starkt kulturellt inspirerad touch till Vivienne Westwood samling. Från klassisk musik, målningar och böcker, verkar hon ha inspirerats av en, erm, äldre och mer traditionella England, så vi förväntar oss hennes kläder och skor varierar vara en anpassning av historiska plagg konstruktion med en modern twist. Det avviker inte långt från hennes typiska sätt att utforma, eftersom hon är känd för att använda traditionella brittiska tyger för hennes kläder och skor, t.ex. irländsk linne, engelsk flanell och skotsk Tartan. Dessa traditionella ändå tidlös tyger och utskrifter gynnas klassiska brittiska tillverkningsteknik, och har definitivt gett henne en distinkt stil genom åren.

Vivienne Westwood namn har nästan blivit ett hus varumärke på LFW, och vi ser fram emot att se vad kulturen inspirerade kläder och linjer skor hon har i beredskap för oss i år.
London Fashion Week för oss unga designers som alltid levererar färska och funky stilar av kläder och skor.
Central St Martins studenter kommer att visa oss mode i framtiden.
De unga talanger från Arts University kommer att bli en av höjdpunkterna i LFW med nya, kreativa och innovativa kollektioner.
Tidigare studenter från Central St Martins är sådana som Alexander McQueen, Stella McCartney och John Galliano, så vi har höga förväntningar på de 2009 studenter vid LFW.
Gör dig redo för en annan fantastisk år av fantastiska nya mode, från skor till kläder, till tillbehör, kommer London Fashion Week 2009 vara en vecka att minnas.