medicinsk smycken när mode kan rädda ditt liv

För de flesta människor, är smycken bärs enbart som ett tillbehör, en prydnad för sin kropp. Inte alla vet att smycken tjänar ett annat syfte också, och att syftet är att rädda ett liv. Denna specifika typ av smycken kallas medicinsk smycken.

Medicinsk smycken är vanligtvis bärs av människor med en sjukdom som bör göras kända för första hjälpen frivilliga, ambulanspersonal och läkare i händelse av en nödsituation. Medicinsk smycken fungerar som en varning, informera alla om att patienten har ett tillstånd som kräver särskild behandling.

När ska du bära medicinska smycken? Om du har mat och insekt allergier, speciellt den livshotande slag såsom allergier mot jordnötter eller svider bee, du är den perfekta kandidaten för att bära medicinska smycken. Om du har allergier mot vissa vanliga läkemedel såsom penicillin, är det också en bra idé att bära en. Om du tar mediciner, som bär medicinsk smycken är lämpligt eftersom det inte finns några läkemedel som inte bör tas samtidigt med andra, eller annars obehagliga och möjligen även dödliga biverkningar kan förekomma.

Bortsett från allergier, andra sjukdomar som kräver medicinsk smycken är diabetes, epilepsi, njursvikt, högt blodtryck, Alzheimer? S, etc. Det är bäst att fråga råd av din läkare för att avgöra om någon av dina befintliga förhållanden kräver medicinsk smycken.

Vad ser medicinsk smycken ut? Vid första anblicken ser det ut precis som alla andra smycke, och de enda skillnaderna är medicinska symboler och gravyrer som betecknar bäraren? S hälsotillstånd. För större bitar av medicinsk smycken såsom dog tags, kan en hel del information också tillsättas såsom mediciner tas, hemadress, kontakter nödsituationer, doktorn? Telefonnummer, blodgrupp, etc. För vissa människor, som bär dessa extra uppgifter få dem att känna sig säkrare och mindre orolig om en nödsituation uppstår på grund av sitt tillstånd (t.ex. ett epileptiskt har ett anfall, eller Alzheimer? ar lidande att inte kunna hitta sin väg tillbaka hem).

Medicinsk smycken är onekligen viktigt, men tyvärr inte många människor är samvetsgranna om att få en, och oftast orsaken är att medicinsk smycken är oattraktiv och alltför uppenbart. Folk är i allmänhet inte är bekväm med att bära något som inte bara krockar med en genomtänkt av kläder, men också tillkännager för världen deras medicinska tillstånd även när det inte finns någon nödsituation. Lyckligtvis finns det bitar av medicinsk smycken som är både vackert utformad och diskret. Det mest privata personen i världen och den största fashionistan finner medicinsk smycken som passar hans behov av diskretion och henne vill ha för stil, respektive.

Men naturligtvis, ovanför diskretion och stil, är medicinsk smycken främst gjorda för funktion. Många liv skulle kunna räddas om folk tar sig tid att bära en när de har medicinska tillstånd. I nödsituationer, är okunnighet om dina medicinska besvär hos läkare inte salighet, det kan betyda döden. I situationer som dessa, det? Ar fortfarande ditt ansvar att hålla dem informerade även när du är i någon kapacitet att tala. Bara låt din medicinska smycken sköta snacket.