hålla dina skor i toppskick

Så du har hittat de svårfångade skorna som gör dig att gå svag i knäna varje gång du tar en titt, men om du vill ha den där varma känslan att pågå då skulle du bäst att du tar väl hand om de perfekta skorna andra kloka de kommer inte stanna ute så fantastiska. Om de är läder de kan börja spricka och om de är mocka de ska färgas lätt, så här är några användbara tips för att skydda och ta hand om dina skor.

Läderskor behöver särskild uppmärksamhet, eftersom det är en hud den behöver vara hydrerad och näring precis som vår egen hud annars kommer det att snabbt visa tecken på förslitning. Använd en mjuk trasa för att rengöra lädret och tillämpa en speciell läder renare och kondition och låt torka. Använd inte en polish för tidigt, är det bäst att vänta tills du har burit dem några gånger och sedan använda ett vax-baserad produkt för bästa resultat. Kom ihåg att gå till en som är färglös eller samma färg.

Eftersom mocka är mer ömtålig än läder är det viktigt att ta mer hand om det. Använd inte tvätta polish, köpa en renare utformats speciellt för att användas på mockaskor och alltid använda en mycket mjuk, lätt fuktad trasa för att rengöra dem med. Syntetiska material är också mer ömtåliga än äkta läder så använd en fuktig trasa eller en mjuk borste med polish. Som lackskor enkelt markerar du bör använda en svamp och tvål vatten för att omedelbart ta bort fläckar, medan du hittar även rengöringsmedel speciellt för lackskor.

Med någon typ av skor är det också viktigt att vattentäta dem om de inte redan har, vilket inte bara kommer att hålla dem vattentäta men kommer också att hindra dem från färgning lätt också. Du hittar massor av olika impregneringsmedel sprayer som finns på marknaden som gör är så lätt att vattentäta dina skor och stövlar, medan en smutsavstötande sprayen ger extra skydd.

Här är några fler snabba bästa tips för sprucing upp dina skor inklusive vissa knäppa dem också … ibland de gamla hemmafru sagor är de bästa!

· En rub med sandpapper gör sulor mindre slippy medan talk hjälper en klibbig tunga
· Lämna apelsinskal i illaluktande skor över natten och de kommer att lukta fräsch nästa morgon
· Insidan av ett apelsinskal kommer också lysa upp svart läder och för brunt läder använd ett bananskal
· En bra ånga över en het vattenkokare kommer att göra underverk för mockaskor
· Om dina boot dragkedjor är fastnar helt enkelt köra en blyertspenna ner och de ska köras smidigare
· Sträck trånga skor genom fyllning med potatisskal och låt stå i 48 timmar
· Om skorna är nötta hålla dem över en tändsticka eller tändare för att smälta fibrerna ihop
· Försök inte att torka en våt påse med en hårtork eller placera den nära ett element, grejer det med silkespapper och lämna i en varm, luftad skåp

Lagra dina skor är också viktigt att skydda dem. De flesta människor helt enkelt kasta sina skor och stövlar i skåp utan att tänka på den skada som kan orsakas. Det bästa sättet att förvara dina skor är att köpa lådor skoförvaring eller påsar som är särskilt utformade för olika stilar av skor och stövlar, inklusive lägenheter, höga klackar, stövlar fotled och knä stövlar. Tydliga sko förvaringslådor är särskilt användbart eftersom du kan se vilka par är i vilken låda och en del kvinnor även älskar att visa upp sina skor för alla att se på dessa tydliga rutor!