rättvisemärkta diamanter eller konfliktfria diamanter

Är rättvisemärkta produkter rättvist? Är konfliktfria diamanter faktiskt konfliktfri?

Som det ser ut, är de attesterande organen brottas med standarder. För att kvalificera sig som en rättvisemärkt produkt uppgiften i fråga måste uppfylla flera villkor. Supreme bland dem är de krav som:

Ett. Produkten skördas, produceras och / eller bearbetas av arbetskraft som inte missbrukas i fråga om lön och / eller arbetsvillkor, och,

2. Samhället inblandad i dessa stadier av produktionen fördelar med förvärvet av produkten genom en premie på detaljhandeln som betalar för en förbättring av samhällets välfärd.

Om det var upp till den första villkoret ensam, skulle alla kanadensiska diamanter har kvalificerat sig för certifiering som arbetsförhållandena i Kanada är progressiva och gäller för alla arbetstagare oavsett gemenskap tillhörighet, geografisk plats eller på annat sätt.

Fångsten är det andra villkoret. Det finns ingen premie regisserad av återförsäljare mot att gynna de inblandade i utvinning och bearbetning av diamanter i Kanada.

Är nära någon av dem i anden till rättvisemärkt certifiering koncept?

Det finns ett företag som sticker ut som närmast. Igloo Diamonds avsätta en rejäl donation från den faktiska uppmärkning av försäljningen av varje diamant för clearing av en tomt i ett minfält i Mocambique i Afrika. Till skillnad från andra som kan fördela “5% av vinsten” till en sak som skulle vara detsamma som att ingenting genom kreativ bokföring, här är en verklig donation per försäljning. Igloo gör det genom FN affiliate “Adopt-a-Minefield” och diamant och dess köpare beviljas också ett certifikat och en karta som anger tomten storlek och placering. Alla diamanter är kanadensiska Diamonds, med Igloo intyg av kanadensiskt ursprung.

Medan den officiella Fair-Trade-certifiering program kräver att samhället vid källan av produktens fördelar från en premie som tilldelats från dess slutförsäljning, Igloo Diamanter källa icke konflikt kanadensiska diamanter och nytta, en gemenskap i en region av världen som drabbats av missbruk diamant sourcing, nämligen, Afrika. Således är två samhällen påverkas positivt av Igloo Diamonds aktivitet: gruv-och utvinna samhället används i gruv-och bearbetning verksamhet i Kanada, samt en gemenskap i en avlägsen moçambikiska samhället, där en landmina rensas, är ett land som rehabiliterad , användbara igen, fungerande igen, åter tillgängliga, tveksam igen … Igloo själv definierar sig som den nya “inte för vinst bara” varumärke.

Igloo diamanter verkar vara världens första pro-aktivt etiska diamanter återförsäljare. Du kan inte få någon närmare andan i rättvisemärkt rörelsen i diamant världen än Igloo Diamonds.

Ovanstående sagt, det blir klart också att rättvis handel inte kan vara att rättvist att en näringsidkare. Initiativ som Igloo, om än förkroppsligar den anda av rörelsen för rättvis handel fortfarande inte uppfyller kraven för att bli certifierad som sådan …

Som för “konfliktfria diamanter”, sammanfaller denna etikett inte i sin beteckning med “rättvisemärkta Diamonds”. Allt som krävs av en konfliktfri diamant är sitt ursprung i ett spårbart sätt, i en del av världen där det sponsrar ingen militär brutalitet etc.

Igloo Diamonds köper sina kanadensiska Diamonds endast från leverantörer som är prenumeranter på Code of Ethics kanadensiska Diamonds där källan och spårbarhet av dessa etiska diamanter garanterade. Kanadensiska diamanter (det tycker används av Igloo Diamonds) är konflikten tydligt gratis diamanter.

En sak kan inte förnekas: exemplet Igloo Diamonds förkroppsligar det närmaste man kommer till ett ärligt uppsåt rättvisemärkta produkter i världen av diamanter, och det goda de gör i Afrika genom en ansedd internationell organisation är obestridlig heller.