hur man köper diamanter på internet

Dessa dagar kan du köpa diamanter på Internet. Köpa på Internet kan också spara några skatter. Du måste vidta vissa försiktighetsåtgärder när du väljer det här alternativet för att köpa din diamant. Låt oss titta på dessa.

kontrollera de fyra C: s

Diamanter får sitt värde på grund av vissa egenskaper. Viktiga egenskaper har smeknamnet fyra C: s? Klipp, färg, klarhet och Carat. Utrusta dig med en god kännedom om de fyra C: s innan du börjar diamant jakt på Internet. Om du inte vet vad som gör en bra diamant, hur ska du välja en!

Ha utrustad med nödvändig kunskap, ta de fyra C: s av varje diamant du överväga att köpa. Men låt inte din amatör kunskapen vara en ersättning för professionell bedömning.

hitta de bästa återförsäljare Internet diamant

Det finns diamant återförsäljare och återförsäljare. Granska sina webbplatser och observera vilka typer av information och tjänster de tillhandahåller. Till exempel finns det återförsäljare som kommer att skicka dig förstorade bilder av diamant, belyser de inneslutningar i diamanten.

Inneslutningar är “brister” i diamanten, inte alla brister påverkar diamanten på allvar, men å andra sidan vissa kan leda till förlust av briljans eller ens göra diamant benägna att splittras. Återförsäljaren skulle då förklara betydelsen av varje markerad integration. Du kan kontrollera dessa uppgifter med en oberoende gemologist.

Uppenbarligen är en återförsäljare som ger denna typ av information att föredra framför någon som inte är mycket kommande. Försök att hitta andra indikatorer som antyder tillförlitlighet en återförsäljare.

kontrollera säljarens identitet

Etablerade återförsäljare skulle normalt ge vittnesmål från nöjda kunder. Kontrollera att dessa vittnesmål är kontrollerbara. Ring två eller tre omdöme givare och försöka få en uppfattning om säljaren service och pålitlighet.

Kontakta en auktoriserad och kompetent kontaktperson på säljarens etablering. Prata med personen och försöka bilda en klar uppfattning om sin kompetens och pålitlighet. Har personen upplevas som någon som vet diamanter? Och även som en person med integritet som inte skulle försöka lura dig?

förhandla för oberoende bedömning

Att få ned allt i skriftlig och undertecknad är ett absolut måste när det handlar i diamanter. Varje bit är av högt värde och om du lämnar något vaga, kan du hitta dig själv tvungen att punga ut en mindre förmögenhet för några fel i din.

Ett viktigt begrepp som du måste insistera på att du skulle få diamanten oberoende kontroll och om du inte är nöjd, skulle du få återvända diamant för en full återbetalning. Och få tillräcklig tid, säg, två veckor åtminstone, inom vilken du kan få den oberoende bedömning göras, och om nödvändigt, returnera varan.
Om du behöver returnera diamant, se till att du följer returanvisningarna av säljaren exakt. Du vill inte bli anklagad för att returnera det vårdslöst.

Största försiktighet av Diamond i förtroende

Under den tillåtna bedömning och återkommer, är diamanten i förvar och om något händer med det, kommer du vanligtvis att vara ansvarig för någon förlust. Försök att minimera eventuella förluster genom att ta extrem försiktighet av diamant. Till exempel, anförtro det bara till en pålitlig gemologist för bedömning. Ännu bättre, fortfarande med och observera personen under hela övningen. Alltid hålla en diamant i en mycket trygg och säker plats.

Att teckna försäkring, eller att få säljaren att ta ut en försäkring, mot förlust under din vårdnad eller under transporten är en bra idé. Försök att förhandla om villkoren och få det på pränt innan diamanten levereras.

Kontrollera att diamanten Kommer med gradering certifikat

Välrenommerade diamant säljare skulle bara sälja diamanter som har granskats och betygsätts av kvalificerade gemologists. De gemologists skulle granska, mäta och utvärdera en diamant innan de utfärdar ett intyg som beskriver pärla egenskaper. Gemological Institute of America? GIA? Intyget är ett exempel på en uppskattad certifikat.

Men avstå inte med den oberoende bedömningen även om diamant kommer med ett certifikat. Certifikat kan vara falsk (precis som sedlar)!

pruta priset

Försäljning via Internet minskar säljarens omkostnader. Låt honom passera över en del av denna kostnadsminskning till dig! Pruta på priset när du har beslutat att köpa en viss del av diamant. Beväpna dig med nödvändiga påtryckningsmedel genom att shoppa runt och hitta mer än en pålitlig säljare. Lär dig att pruta på en diamant, och sedan göra det!