stil med polymer clay smycken

I den kreativa och slående värld av smycken design, det finns många olika material tillgängligt för hantverkare göra till smycken. Men det vanligaste valet är typiska material såsom metaller, ädelstenar, och eventuellt glas, men om man tittar på andra alternativ du kommer att finna att det finns många andra saker som kan göras i utmärkt smycken. Och ett sådant material för att göra smycken, och kanske den mest populära nya sensationen i smycken är polymer lera. Polymer lera är en bestämd typ av lera som är helt annorlunda från modellering eller keramik lera. Den är skulpterad ur PVC-plast och en typ av mjukgörare kemikalie som håller leran formbar och mjuk tills den inbakad i en slutlig form. När du använder polymerlera, kommer du att finna att det finns säkert många möjligheter när du arbetar med den.

Många människor kommer att undra hur polymer clay smycken få alla färger och glitter att de flesta av dem uppvisar och fånga ögat. Detta kan sättas till polymer lera med hjälp av glimmer, vilka är färgade pigment, och metalliska sparkles och kaolinlera som gör polymeren opaka, gör polymer lera en mycket mångsidig och lättarbetad medium för skapelsen. Denna typ av polymer lera är också definitivt ett bra val för människor som är intresserade av att göra smycken hemma. En annan stor del av polymer lera är att den inte behöver höga temperaturer som skall bakas, i själva verket för de riktiga resultat ett hem ugn kan göra jobbet.

Med den breda populariteten av polymer lera, kan hantverkare också hitta ett par polymer lera varumärken som är välkända. Dessa varumärken är FIMO och Sculpy. Att hitta dessa märken är inte en svår uppgift som de flesta av de stora hantverk butiker och leverantörer bär dessa märken av lera i många olika färger, allt från lysrör och dagglöd nyanser att metalliska nyanser som silver och guld. I polymer lera, kan de metalliska färgerna lätt formas och användas som ersättning för arbete i metallerna själva, vilket gör smycken skapas mer tillgänglig för designers.

En annan fantastisk fördel Polymer Clay erbjuder är det mindre antal verktyg som behövs för att mode och skapar smycken. De flesta designers använder lämpligen en maskin pasta vals i syfte att platta deras lera till önskad tjocklek, och även att acklimatisera leran för användning. Med detta leran kan lätt rullas och formas till vad designar designern vill använda den till.

Om du vill ha ett smycke som är färgglatt, billigare och unika då definitivt prova något gjort av polymer lera. Oavsett om du väljer att köpa den färdiga eller skapa egna bitar, kan denna lera smycken vara ett bra sätt att uttrycka dig. När du har grunderna ner, experimentera med olika sorter och märken av polymer lera, som alla har olika grad av följsamhet. Du kan också få polymer lera i en mängd olika effekter, t.ex. genomskinligt, regnbågsskimrande, och glöd-in-the-dark, för att skapa pärlor och smycken som verkligen oöverträffad.