diamant engagemang ringar vanliga frågor

Köpa en diamantring engagemang bröllop är en stor investering. Du är inte bara att spendera en stor del av dina surt förvärvade pengar, du väljer även din partner. Därför bör mycket tänkande, tid och ansträngning tas i din förlovningsring beslut.

Att hjälpa till med detta beslut, har följande lista över vanliga frågor skapats:

Fråga: Vilken är den bästa metoden för att jämföra förlovningsringar?

Svar: Det mest effektiva och populär metod som används till juvelerare för att jämföra och klassificera förlovningsringar är 4 C: s: Carat, klarhet, färg och klippning. Förstå 4 C element som är viktigast för din situation kan du snabbt begränsa sökningen och hjälpa juvelerare ger dig effektiv kundservice.

Fråga: Hur är storleken på en diamant mätas?

Svar: Många konsumenter ofta gör misstaget att anta karat är storleken på diamanten. Hänvisas dock karat faktiskt till vikten av en diamant. Den faktiska storleken på en karat motsvarar 200 milligram med storleken på en diamant brukar kommuniceras i termer av “poäng.” Diamanter mäts utifrån en 100-gradig skala. Därför är en .25 karat diamant motsvarande 25 poäng eller 1/4 karat diamant.

Fråga: Hur mycket kostar en diamant kosta?

Svar: Prissättningen av en diamant är beroende av ett antal faktorer. Till exempel, eftersom större diamanter är mer sällsynta, är kostnaden ofta betydligt mer. Utseendet av en diamant påverkar också dess prislapp. Snittet av en diamant och hur den är monterad har också en betydande inverkan på värdet av en förlovningsring. Därför är användningen av fyra C: s en också en effektiv metod för att bedöma priset på en diamant.

Fråga: Vad menas med klarheten i en diamant?

Svar: Klarhet avser antalet av inneslutningar i en diamant. Ju större en diamant klarhet, desto mer lysande, sällsynta och värdefulla att det kommer att bli.

Fråga: Vad är inneslutningar?

Svar: inneslutningar är naturligt förekommande inslag i en diamant som gör den unik. Mängden och position (vissa inneslutningar är dolda genom montering av diamant) av inneslutningar påverkar dess värde. Flawless diamanter (diamanter som inte har några inneslutningar) är de mest värdefulla och sällsynta.

Fråga: Har diamanter finns i olika färger?

Svar: Ja. Diamanter kan hittas i nästan alla regnbågens färger. Diamanter med intensiva färgnyanser, som vanligtvis kallas “färgade fantasier”, är mycket eftertraktade. Dessa diamanter kommer i olika nyanser av blått, grönt, gult, orange, rosa, och den mest sällsynta, röd.

Fråga: Är det snittet av diamant densamma som formen av en diamant?

Svar: Nej Faktiskt skära hänvisar till de vinklar, proportioner och tekniker som används för att bilda formen av diamant. Väl diamanter reflekterar internt ljus från en spegelblank facett till en annan. Detta resulterar i en dispergering av reflekterat ljus genom toppen av stenen. När skära för djupt eller grunt ljus läckte ut genom sidan eller i botten av diamant. Detta resulterar i en mindre lysande och mindre värdefull diamant.