Med en blick på den enorma samling av damskor på marknaden idag

Skor är en viktig del av våra liv. Inte bara ger de skönhet, komfort och stil utan även återspegla en individer personlighet. Numera är en stor majoritet av kvinnorna stor uppmärksamhet till sitt utseende. Annat än att bära rätt kläder, måste de sätta på rätt smink och rätt typer av damskor som går längs med deras karaktär. Vi har ett stort utbud av skor accessoarer för kvinnor som finns i dagens marknad som sträcker sig från höga klackar till platta skor.

Skor är gjorda av syntetiskt läder och gummimaterial. De är gjorda av olika delar som bidrar till komfort, hållbarhet och kvalitet. Dessa inkluderar innersulan, sula, häl. Den enda som du kommer att se är den nedre delen av skodon som i grunden görs med hjälp av olika lager och ger stöd.

Å andra sidan, är innersulan botten som ger komfort till foten. De flesta skor har ett substitut innersula som kan ändras. Hälen är bara, men ett fragment av sulan men kanske den viktigaste delen som många kvinnor gillar stora häl så det ger lite självförtroende och höjd.

Vanliga typer av fotwear för damer inkluderar designer skor, brud, avslappnad och walking skor. Det är viktigt att äga ett par skor som matchar med klänningen man bär, personlighet och stil för att ge en bra kombination. Här är en lista av olika typer av kvinnor skor.

Den första typen du hittar är pumparna, med pumpar, dina fötter stöds från baksidan, framsidan och sidorna helt enkelt innebär att de är inneslutna från alla sidor. Den har en enda sula som är antingen normal eller högklackade kallas stilett. Du kan också välja att ha den öppen tå som främst är en pump, men har sin främre bortskuret för att exponera dina tår. Ett annat bra val är kilen skor. Med denna typ, är hälen lite högt men med sula platta att täcka marken helt. Detta innebär att det inte finns något mellanrum mellan den bakre delen av sulan och fronten.

En annan fin kollektion är de stövlar, de är en all time val för många damer och täcker foten helt. De kan antingen vara platt, wedge eller krängt. Det finns olika typer av stövlar som består av vristen höga stövlar, dessa är de kortaste typerna och når strax ovanför ankeln. En annan typ är de knähöga stövlar som når till knähöjd. Slutligen är de lårhöga stövlar som täcker hela benet ända upp till låren.

Mary Jane typer är krängt eller platta skor som precis som pumparna omsluter foten. Den främre är dock väldigt lätt rundad eller fyrkantig med en rem som löper över det centrala i foten mellan tårna och vristen. Mule typerna har en klack men saknar stöd på baksidan av skon eller runt vristen. De kan skäras bort på framsidan som ett titthål eller öppen tå eller kan vara helt stängd.

En annan stor samling av damskor är sandaler. Dessa har sin enda platta, kilformade eller krängt med sin övre del gjord med hjälp av remmar. Detta innebär att huvuddelen av dess topp, sidor och tår exponeras med remmarna som kör mot knäet.