sötvattenspärlor och de flesta brukar färger

Pärlor är resultatet av insättningar kalciumkarbonat, som kallas aragonit och verkar naturligt i många typer av skaldjur. Det är emellertid i allmänhet de pärlor som förekommer i ostron och mollusker som utsöndrar en pärlemorskimrande ämne som har skimmer och lyster som är mycket uppskattad, och används för att producera pärla ringar och andra smycken.

När de flesta människor tänker på pärlor de Bild vitt, grädde eller silver pärlor, men många andra färger som blått, gult, lavendel, ros, grönt, lila, guld, grått och svart pärlor förekommer i naturen också. Det är ofta tänkt att pärla färg är inte förutsägbara, eller kunna styras, men det är inte riktigt sant. Många faktorer är kända för att bidra till pärla färg. De mest inflytelserika faktorerna är färgen på pärlemor utsöndras av ostron eller mollusk och det djup där skaldjuren odlas, men andra faktorer som väder, färg och placering av kärnan implantation i skaldjur, mineral-och spårämnen nivåer i vatten, typ och mängd av plankton i de växande områdena, och givetvis färgning eller blekning kommer alla påverka den slutliga färgen.

South Sea Pearls finns i ostron Pinctada maxima, ligger runt Australien, Indonesien, Filippinerna, Myanmar, Japan och Thailand. Ostron runt Australien, Thailand och Burma producerar oftast de traditionella vita, silver-vita och grädde pärlor, medan de runt Indonesien och Filippinerna brukar producera off-white, krämig och gyllene pärlor, och de från Japan är vanligast guld eller vitt. Oavsett om de är silvrig eller goldy beror på underart av ostron – oavsett om ostron är Gold lipped, eller silver lipped sort. South Sea pärlor kan också vara persika, rosa, brons, blått, grönt och mycket sällan svart.

Tahitian Black Pearls produceras av Pinctada margaritifera var. cumingi ostron, eller svart lipped ostron, finns runt Franska Polynesien och Cooköarna. Den dominerande färgen som finns i dessa ostron är (förutsägbart) svart, men de kan också vara grå, brun, blå till grön, lila, eller gulgröna. De har oftast en överton, och det är svarta pärlor med en påfågel blå-grön överton som är mest eftertraktade. En påfågel Black Tahitian Pearl ring är ett vackert smycke, helt fantastisk.

Akoya Pearls ursprungligen producerats enbart i Japan, med Pinctada fucata martensii ostron, men är nu också tillverkas i Kina med Pinctada fucata ostron. P. fucata martensii ostron i Japan producerar mestadels vita, men även grädde, gul, grå och blå pärlor, medan P. fucata ostron i Kina även producerar mestadels vita pärlor, förutom kräm, gult, rosa och blått.

Ett antal andra ostron, musslor och skaldjur producerar naturligt färgade pärlor också, bland annat grönt till blå, blå-grön, lila och röda pärlor från Abalone saltvatten sorter av Australien, Nya Zeeland, Kanada, USA, den rena vita pärla Pinctada albina eller Arafura pärla ostron finns på Shark Bay, Western Australia, svart, grått, blått till grönt på Pinctada maculata (makulerade pärla ostron) hittades i Cooköarna, vit, grädde, gul, orange, rosa, lila, grönt från den Hyriopsis cumingi och Hyriopsis schlegi (Biwa pearly mussel) musslor sötvatten i Kina, och den vita, “grå”, silver, “med” ros “eller blå överton av Megalonaias nervosa finns i USA i Tennessee och Texas.

Och naturligtvis, förutom alla ovanstående naturligt förekommande färger, är det nu ganska vanlig teknik att färgämnet eller blekmedel pärlor, speciellt sötvattenspärlor.

Följaktligen är det möjligt att hitta pärlsmycken av praktiskt taget alla färger i butik idag. Medan de vita och silver vita pärlor fortfarande anses vara den mest “äkta” och utsökta, har en pärla älskare inte begränsas till endast de produkter i dessa färger, men kan hitta bitar i nästan varje färg av regnbågen, att matcha med varje outfit.