Dicks Sporting Goods är i god form

Dicks Sporting Goods, den största och, tror vi, mest lönsamma operatör av big-box sport-varor butiker, verkar redo att rapportera solida andra halvlek resultat trots det svåra ekonomiska klimatet.

Företaget har successivt accelererar sina butiker medan kontanter fortsätter att bygga på sin balansräkning. Vi räknar inte med några större förvärv och tror att ett återköpsprogram och / eller utdelning vettigt vid denna tidpunkt.

Med aktiehandel under den genomsnittliga historiska värdering på ett pris till sina vinster basis, höjer vi vår rating för att köpa och vår riktkurs till $ 42 från $ 35.
Vi tror Dicks Sporting Goods (ticker: DKS) har genererat starka resultat under verksamhetsåret 2011, trots en svår ekonomisk miljö, och vi räknar med solida tvåsiffriga vinst-per-aktie tillväxt i de finanspolitiska tredje och fjärde kvartalet, liksom. Atletisk kläder och trender skor fortsatt gynnsamma, enligt vår uppfattning, med både Nike (NKE) och Finish Line (FINL) nyligen rapportera starka resultat för sina augusti kvartal.

Nike rapporterade också en 16% ökning i nordamerikanska terminer order och mållinjen postat en 11% förbättring i jämförbara butiker. Slutligen avslutade Dicks en reklam test som negativt påverkat försäljningen av utomhusprodukter, den ena fläck med sina finanspolitiska resultat för andra kvartalet, enligt vår uppfattning.

Vi ser Dick som en av de starkare organisk tillväxt berättelser i detaljhandeln, och tror att det har potential att fördubbla sin bas av sport-varor stormarknader. För detta ändamål har bolaget accelererat successivt sin store-öppning planer eftersom den stora lågkonjunkturen och nya butiker har utfört över ledningens förväntningar.

Medan vi inte skulle utesluta förvärv som ett led i sin expansion-bolaget nyligen gått på en chans att förvärva Akademin Sport och Fritid-vi förväntar butiksetableringar att ge mest av Dick butiksnät tillväxt.

Vi tror att Dick har möjligheter att ytterligare stärka sina rörelsemarginaler. Den pågående expansionen av privata varumärken bidrar till att lyfta bruttomarginalen, och något lägre bränslepriser kan ge viss lättnad för transportkostnaderna.

Dessutom har bolaget ökat marknadsföring, reklam och infrastruktur utgifter under det gångna året för att ytterligare driva marknadsandelar vinster och att expandera sin verksamhet i Kalifornien och Pacific Northwest.

Framöver, betydligt mindre försäljning, allmänna och administration (SG & A) deleverage (och så småningom bekostnad hävstång) bör också bidra till att öka lönsamheten.
Dick växande kassa ökar bolagets finansiella flexibilitet, enligt vår uppfattning. Dick har antagit en mycket konservativ hållning med avseende på dess balansräkning, enligt vår mening, att låta sin kassabalanser att växa till cirka $ 625.000.000 per den 31 juli och nästan 15% av sitt börsvärde.