etiska produkter och presenter som en jul idé

Det är ett faktum att det rättvisemärkt produkt certifieringssystem har vuxit med exponentiell proportioner de senaste åren vilket är en bra sak. Men, en utlöpare av denna snabba tillväxt, är att alltför många människor har tillräckligt kunnat hålla upp och hålla koll på allt som nu finns tillgänglig. Så nu den senaste trenden är etiskt gåva att ge och rättvis handel har ett stort urval här julen.

Du måste helt enkelt se dessa lös och bär

En av de mest smarta etiska mode skapelser att komma ut på en lång tid används “ris väska” toton och axelväskor. De är gjorda av kasserade ris påsar som annars skulle ha bränts eller vänster kvävning upp en deponi. De måste helt enkelt ses att döma eftersom färger och mönster från ris påsar är fantastiskt!

miljövänliga inkomstkällor från regnskogen

Seed armband och halsband kommer i en regnbåge av färger. De finns i flera olika stilar och alla är gjorda av super hårda frön som samlats in från en regnskog. Dessa armband kommer buttre hålla folk gissa tills du berätta för dem hur viktigt det är att stödja dessa typer av förnybara miljövänliga företag som är ett sätt för ursprungsbefolkningarna att försörja sig i regnskogen utan att hugga ner träd.

Konvertera Loggers i Guardians of the Forest

Det är en win-win affär eftersom när urbefolkningarna börjar tjäna pengar på detta sätt – regnskogen då har ett värde för dem levande och stående. Därför, är människor som en gång gjort en levande hugga ner träd snabbt omvandlas till väktare av regnskogen som sedan har ett egenintresse av att skydda den från loggers. Snygg kropp konst och genialt koncept som fungerar.

hjälpa stänga barn butiker arbetskraft svett utomlands

En annan riktigt smart etisk idé är män och kvinnor med serigrafi t-tröjor. Du ser, klädindustrin utomlands länge har överskridits med skrupelfria aktörer som lever av opportunizing på människor fastnat i den onda cirkeln av fattigdom. Dessa silk-screen t-shirts är en bra och prisvärd present som tillåter dig att göra din del för att stödja dem som är verksamma inom de regler som fastställts av Fair Trade.

rättvis handel julgåvor för de yngsta i familjen

Det finns en hel del trevliga alternativ i rättvisemärkta presenter till barn också. Ta tossor och mössor som ser bra ut och är super bekväma som alltför. Också det överraskande sak om dessa barns julklappar är att de kostar inte mer än vad du skulle betala för liknande icke-etiskt producerade barnplagg på din lokala affär.

hjälpa till att rensa upp i världens vattenförsörjning

Även om du ska skicka ut gratulationskort här säsongen eller har kort med din Etiska gåvor då är det bara vettigt att göra så med Fair Trade kort hälsning och stationära. Det finns massor att välja bland och med papperstillverkning är en så smutsigt vatten industri, är det verkligen så viktigt att stödja dem som arbetar med rättvis handel för att producera pappersprodukter som har en minimal påverkan på miljön.