Nike Air Force och kära

Med priser från $ 70 till $ 80 för den vanliga vita eller svarta Nike Air Force One och upp till $ 300 för kundanpassade färger och logotyper denna blygsamma sko har fortsatt att hålla en marknadsandel någonsin sedan.

Motsvarande med lanseringen och tillväxt i popularitet av Nike Air Force One skor var tillväxten av Hip Hop rörelsen och den växande populariteten av hip hop kläder. Hip-hop mode hade börjat få fotfäste i slutet av sjuttiotalet och fortsatte att klättra som en stor kultur och mode genom hela åttiotalet. Märkt av kläder med en distinkt amerikansk inflytande tidig Hip Hop mode ingår att bära stora glasögon, halsband guld, ringar på många fingrar, överdimensionerade kläder på lastpallar av rött, svart och grönt och en betoning på varumärket skor som var bekväma och reflekterande av personlig stil.

Nike Air Force Ones blev mycket populär som ett skomärke inom Hip Hop mode kultur. Ljust färgad med över medelstora snören eller vita sneakers toppbelastning ut från under alltför långa byxor Nike Air Force Ones underhålls sitt grepp om Hip Hop marknaden genom det sena åttiotalet, nittiotalet och fortsätter att hålla en stark plats nu. Oavsett hög topp, lågt skuren eller standardhöjd dessa skor som en gång mest för sport användningsområden är nu en fritidskläder skor ses på gatorna och i klassrummet såväl som på basketplanen.

För närvarande finns det många butiker som säljer märket Nike Air Force Ones, priser från $ 70 uppåt, i genomsnitt ut en bit över 100 kr. För att bekämpa dessa oöverkomliga priser online webbplatser såsom urbanhotlist.com har dykt upp, som erbjuder rabatterade priser på dessa skor samt andra populära varumärken.

Det finns både fördelar och nackdelar när det gäller att arbeta med en online-försäljning webbplats, som urbanhotlist.com. Det finns tillgång till en mycket bredare bas av varor, i detta fall ytterligare färger och stilar av skor som kanske inte är tillgängliga i butiker och prissättning kan hållas rimliga, även efter frakt och hantering. Av dessa anledningar, bland andra, har webbplatser som urbanhotlist blivit populära hos konsumenterna. Kunderna måste vara säker på att få en bra återbetalning politik innan du beställer, så att eventuella defekter eller storleksanpassa problem lätt kan åtgärdas.

Så länge denna rörelse fortsätter verkar det som Nike kommer att ha en träff med sina Nike Air Force One skor och konsumenter kommer att ha ställen att gå för att få vad de vill ha för det pris de vill betala.