traditionen av diamant förlovningsring

De flesta små flickor växer upp drömmer om det ögonblick då deras riddare i skinande rustning får ner på ett knä och föreslår. Det är en romantisk gest som är toppat med det perfekta tillbehöret, förlovningsring. De flesta små flickor drömmer om den perfekta diamanten ovanpå deras ringfinger, glänsande och ljusa. Den förlovningsring har en mycket gammal och intressant historia som började för tusentals år sedan. Den traditionella diamant förlovningsring som vi känner till idag är faktiskt en ganska ny sed.

I de flesta traditionerna i västvärlden, är en förlovningsring bärs av en kvinna på den tredje (ring) finger i hennes vänstra hand, vilket innebär att hon är förlovad. Ringen är vanligtvis presenteras av en man på ett frieri, och bärs av kvinnan efter att hon accepterar hans förslag. Det innebär överenskommelsen att gifta sig, och är vanligtvis bärs tillsammans med bröllop band (på samma finger) under hela kvinnans liv eller äktenskapet, vilket som slutar först.

Traditionen av förlovningsring kan spåras tillbaka så långt som det antika Egypten, Grekland och Rom. Den gamla romarna höll tron ??att Vena Amoris (latin för “ven om kärlek”) var beläget i ringfingret på vänster hand. Man trodde att denna anda sprang direkt från fingret till hjärtat. Cirkeln av förlovningsring troddes också att representera den eviga band av kärlek, en romantisk föreställning som fortfarande till stor del tros även idag.

Designen och materialet av förlovningsring har förändrats en hel del genom åren. Även i gamla tider en förlovning bandet formade av hampa, rep, eller till och med leda (i antikens Rom) och vanligtvis inte innehåller ädelstenar, idag ser vi traditionellt förlovningsringar formade av ädla metaller som platina eller guld, med en enda ställa sten, som är vanligast en diamant.

Diamanten förlovningsring verkar vara det vanligaste och mest accepterade bit av sitt slag på grund av sin varaktighet, skönhet, och kostnader. Det är en återspegling av den kärlek kändes mellan två personer. Det är förmodligen därför det förväntas att en man plundra ned massor av pengar för en förlovningsring. Kostnaden för ringen är i slutändan upp till individen, och hur mycket han vill (eller har råd) att spendera. Vissa riktlinjer hävdar att 2-3 månadslöner bör skalade ut för ringen. Denna summa pengar kan du köpa en hel ring diamant engagemang!

Diamant förlovningsringar oftast kommer med patiens inställningar, och finns i en mängd olika diamant former, t.ex. päron, runda, prinsessa, hjärta, markis och torg. Varje form visar briljans av en diamant på ett annat sätt, och lägger till individualitet av pjäsen. Oftare, kommer du att finna att diamant förlovningsringar är inställda med mer än en sten, och även sidostenarna. Detta kan betyda mer mindre diamanter, eller flera stora diamanter, beroende på infall (och kredit) av mannen som gör köp!

Det är emellertid, blir mer och mer vanligt att se förlovningsringar som antingen innehåller en annan typ av ädelsten förutom en diamant, eller innehålla andra färgade ädelstenar med en diamant. Du ser ofta patiens set smaragder, rubiner, eller safirer, eller någon av dessa stenar som med mindre omgivande diamanter. Detta representerar smak och individualitet av kvinnan som bär ringen, och ofta gör för en ganska unik och vacker ring att bära.

Den diamant engagemang ringen (eller en förlovningsring som innehåller andra ädelstenar) är en representation av ett löfte om evig kärlek och hängivenhet. Möjligheterna i ringarna är oändliga, och bör väljas med omsorg för att spegla kvinnans smak, stil och personlighet. När allt kommer hon att bära ringen för en mycket lång tid framöver.